SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Hittarps Ridklubb
Den lilla klubben med den stora vi-känslan

Terminsplanering VT24
 

För att på bästa sätt förbereda dig för terminsstarten så är det viktigt att du läser igenom nedanstående information!

 

Vårterminen 2024 är det 21 tillfällen med uppehåll för påsklov - terminstart v2 och terminsavslut v23

 

Viktgränser

Vi är måna om att våra fyrbenta vänner rids under bästa förutsättningar vilket innebär att vi har viktgränser på respekive ponny, något som rekommenderas av vår veterinär och Ridsportförbund. Varje ponny kan bära ca 15% av sin vikt och vår största ponny kan bära en maxvikt på 75kg. Kika på boxdörren så ser du hur mycket respektive ponny kan bära. 

 

En hjälpande hand

Du som förälder förväntas hjälpa ditt barn tills de klarar av att själva göra iordning hästen före och efter lektion samt kan rida själva utan att någon leder hästen. Känner du dig osäker kan du få stöd av våra faddrar som finns tillgängliga i stallet. Ta gärna på oömma kläder så att du kan vara med i stallet.

 

När barn och ungdomar rider själva går det utmärkt att stå vid sidan om och titta på. Tänk bara på att hålla en låg ljudnivå och att låta ridläraren leda lektionen. Har du funderingar är du varmt välkommen att prata med ridläraren före eller efter lektionen.

 

Tider

En lektion varar 45 minuter (inkluderar ej iordningställande av hästen) och omfattar uppsittning, justering av stigläder och sadelgjord samt avsättning. Tänk på att komma i god tid innan din lektion börjar så att du i lugn och ro hinner göra iordning din häst för ridning (rykta och sadla). Om du kommer försent kan vi av säkerhetsskäl inte garantera att du kan vara med på lektionen.

 

Frånvaro

För att slippa fördröjning av lektion eller ha väntande hästar som inte skall gå är det viktigt att du i god tid hör av dig om ditt barn är sjukt eller av någon annan anledning inte kan vara med på lektionen. Enklaste sättet att meddela frånvaro är via sms på stallmobilen (nr hittar du här)

Tyvärr så har vi inte möjlighet att erbjuda att rida igen missade lektioner. Skulle något inträffa som gör att du missar flera lektioner i rad pga av sjukdom så prata med någon av ridlärarna.

 

Säkerhet framför allt

Hästar är stora och härligt levande djur. Därför är säkerheten oerhört viktig. Detta gäller överallt inom ridskolans område såsom stall, ridbanor och hagar. Här är några av de viktigaste sakerna du bör tänka på:

  • Är du 18 år eller yngre har du ALLTID hjälm på dig när du hanterar hästen och oavsett ålder är det hjälm på som gäller vid ridning (vi har ett begränsat antal hjälmar för utlåning). Detta gäller även om du har med dig syskon, kompisar etc.
  • Hästar som görs iordning skall vara uppbundna.
  • Använd alltid säkerhetsväst när du rider (vi har ett begränsat antal för utlåning).
  • Använd skor eller stövlar med liten klack när du rider.
  • Undvik löst hängande kläder som tex halsdukar.
  • Rör dig alltid lugnt och prata tyst - det gäller både dig som rider och du som tittar på.

Har du funderingar eller känner dig osäker så tveka inte att prata med ridläraren eller någon av våra faddrar.

 

Ute eller inne

Vi försöker alltid att rida ute så mycket som möjligt, så tänk på att ha kläder efter väder. När det blir regn- och vinterrusk rider vi såklart i ridhuset (men tänk på att ridhus är som kylskåp så varma kläder behövs här också!).

 

Allmän trivsel

Vi är en helt rökfri anläggning för ökad trivsel och minimerad brandrisk. Hundar är välkomna och ska vara kopplade samt hållas under strikt uppsikt. Vi ser också att du lämnar din hund utanför stallet, ridhuset och klubbstugan.

Kanske viktigast av allt - Vi är här på Hittarps Ridskola för att lära, utvecklas och ha fantastiskt roligt tillsammans och med våra älskade hästar. Vi är schyssta och hjälpsamma mot varandra, vilket betyder att vi lämnar ingen utanför och alltid bemöter varandra på ett vänligt sätt!

Varmt välkommen till oss!

Bokningsvillkor - Hittarps ridklubb

 

Du måste vara eller bli medlem i Hittarps ridklubb för att delta på våra läger, lektioner etc., om inget annat uttryckligen anges.

Anmälan till aktiviteter görs på anvisat sätt, vilket framgår på klubbens hemsida, SoMe eller i inbjudan/erbjudandet.

Bekräftelse på bokad aktivitet får du per mail. Fakturan kommer också per mail, via ett system som heter Sportadmin.

Din plats är garanterad när betalning inkommit till oss.

Betalning ska ske senast per förfallodatumet på faktura. Har du inte fått din faktura senast fem dagar före aktiviteten så ska du kontakta klubben på info@hittarpsridklubb.com.

Anmälan är bindande. Du har dock rätt att ångra din anmälan i 14 dagar från och med dagen efter du genomfört anmälan. Ångrar du dig ska du inom ångerfristen (skriftligen) kontakta info@hittarpsridklubb.com.

Trots att ångerfristen löpt ut kan du avboka aktiviteten och då gäller följande:

  • Vid avbokning tidigare än 30 dagar före aktiviteten återbetalas 50 % av avgiften.
  • Vid avbokning senare än 30 dagar men innan 14 dagar innan aktiviteten återbetalas 25 % av avgiften.
  • Vid avbokning senare än 14 dagar sker inte någon återbetalning.
  • Medlemsavgiften återbetalas inte.

Om du blir sjuk eller skadar dig ska du kontakta info@hittarpsridklubb.com så snart som möjligt. Bifoga läkarintyg, så försöker vi efter bästa förmåga och utifrån situationen som sådan att hitta en lösning som kan innebära ett tillgodohavande eller återbetalning av hela eller delar av avgiften för aktiviteten.   

 
Våra partners