SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Hittarps Ridklubb
Den lilla klubben med den stora vi-känslan

Pia - Verksamhetschef
Pia planerar ett hoppass tillsammans med sina elever.

Jobbar tisdag och onsdag. 

 

Visste du detta om Pia?

Jag har ridit och hållit på med hästar sedan jag var 8 år gammal och fick min första häst när jag var 12 år gammal. Han var en hingst som för den mesta tiden stod på sina bakben istället för att ha alla fyra hovar på marken. Jag har tävlat allt möjligt genom åren; både dressyr, hoppning och fälttävlan där jag även var med på Breeders Champtionatet för fälttävlan. Året 1986 startade jag mitt eget företag med fokus på avel och utbildning av hästar. Ett av mina köp var ett fullblods sto som var 3 år gammal, omkring 170cm hög som bara kostade 10 000 kr och detta stoet gav mig många fina avkommor. 

 

Favoritgodis: Lakritskola

Favoritsyssla: Gå på skogspromenader med Zack

Egen häst: Fluffe (Birk), Shettlandsponny född maj 2022

Favorithäst på HIRK: Alla är mina favoriter❤️

Linda - Ridlärare

Linda är ridlärare på måndagar och fredagar from VT24.  

 

För två år sedan packade vi ihop vårat liv i Smålands djupaste skogar och flyttade ner till våran dröm gård utanför Allerum. Min familj består av mig Linda, min man och våra två döttrar Inez & Elzie, samt två ulltussar vid namn Dexter & Basse. Vi driver Stall Dompäng, med inackordering och ridsportbutik som består av secondhand och outlet.
Började rida redan vid 5 års ålder och fick min första ponny när jag var 13, Myntha en fjording/arab korsning som bara var 4år. Lånade henne av Vedbände Ridläger, där jag spenderat alla mina somrar sedan -00. När jag var 14 började jag jobba som stallpersonal på Vedis, därefter började min ”karriär” inom hästarna. Fokus har alltid legat på unghästar och ridit in samt utbildat väldigt många ponnyer under åren. Började jobba som ridlärare sommaren -12 och älskar verkligen att se mina elever utvecklas. Jag har i dagsläget två egna hästar, båda köptes in som unghästar. Cloonkeen Diamond Lady (kallas Cleo) född -15 och Arco Da Vella A (kallas Vella) född -18, är båda avlade för hoppning/fälttävlan. Vi har även två små shettisar som barnen rider på Berra och Lady.
 
Jobbat flera år som kock, men hästarna har alltid varit prio ett. 
Ska bli väldigt roligt att jobba här i Hittarp och få utvecklas ihop med er
 
Favoritgodis: Är svag för allt sött men choklad med kokos måste vara favoriten!
Favoritsyssla: Mysa i stallet 
Favorithäst på Hittarp: Gillar alla hästarna men Paddy är ju bara för söt
Helena - Ridlärare/stallpersonal
 
Disney - Stallkatt
Disney framför sin favoritstol

Disney jobbar 24/7 och hittas oftast i sin stol framför stalltavlan eller på sadelkammarens fönsterbräda. Hon har stenkoll vem som vistas i stallet och gillar att bli klappat ibland. Disney kan försöka stjäla din mat när den ligger på hyllan, även fast hon har egen mat. 

 
Våra partners