Hoppa till sidans innehåll

Vi som är licensryttare 2019


Lilly Johansson

Jag heter Lilly Johansson och är 15 år. Jag har två fantastiskt fina hästar. En C-ponny som heter Small Titan och en storhäst som heter GRC Paris, som vi har köpt från Irland. Titan är en 12 årig valack och vi har som främsta meriter SM Guld, SM brons, placeringar och vinster upp till internationella Grand Prixer, 5:a på Nordiska Mästerskapen 2018, tävlat finalen av prins Carl Philips pris i Friends arena två år i rad. Paris är ett 9 årigt sto e: Chacco Blue - VDL Arkansas, vi har tillsammans tävlat upp till 135 cm och har vinster upp till 125 cm.

Vilma Paulsson

Vilma Paulsson heter jag och blir 13 år. Jag har under 2018 haft två ponnier Max och Mynthe. Detta år har varit det bästa och jag har fått uppleva så mycket med mina stjärnor. Guld i Skånska mästerskapen i fälttävlan, guld i lag-SM i fälttävlan, brons i Sveland cup, båda ponnierna avslutade med felfria LA resp LA+ och Max fick tom placering i LA+. Året blev så mycket bättre än jag vågat hoppats på. Nu är Mynthe såld och jag ska fokusera på Max och bara på hoppning under 2019. Vi planerar att debutera i MSV B och målet är att kvala till SM. Om det blir en ponny till får vi se... 


Selma Nielsen

Jag heter Selma Nielsen och är 11 år. Jag har en C-ponny som heter Paris Blueboy, men kallas för ”Prinsen”. Prinsen är en irländsk ponny som alltid är ärlig i hoppningen, pigg och busig i skogen och ibland lite lat i dressyren. Jag tävlar i hoppning med Prinsen. Målet under 2019 är att fortsätta utveckla min ridning och starta LA med felfria rundor och placeringar. När året är slut vill jag gärna ha kvalat till MSVB. Ett annat mål är att representera HIRK i div 1, där jag hoppas vi kan få en fin placering.

Izabell Johnsson

Jag heter Izabell Johnsson och jag är 11 år och är fodervärd åt denna underbara Fourjoys Gold Withaout equl. Hon kallas för Gullan och är en Welsh Partbred på 1,33 cm. Jag har ridit så länge jag mins på HIRK. Gullan är en erfaren dressyrponny som har tävlat upp till FEI nationella program. Vi tränar mycket dressyr och har debuterat i Lc:2 och kom på 3:e plats med 68,6 procent. Både Gullan och jag älskar att hoppa och vi har startat i det lägre klasserna. Vi tycker om att rida ut och  mina mål 2019 är att vara med i Sugar Cup, Debutera LC i hoppning och LB i dressyr och så småningom om tävla fälttävlan.


Emma Åkesson

Jag heter Emma Åkesson och är 15 år gammal. Jag bor i Allerum på egen gård med mina tre hästar. Under 2018 har jag nått flera av mina mål där jag bland annat har lärt känna min fina D-ponny General Lee, en valack född 2010 som jag fick för ungefär ett år sedan. Lee har redan mycket erfarenhet då han som ung tävlade det högsta man får som 6 och 7 åring på Irland vilket känns väldigt tryggt för mig. Tillsammans har vi redan flera felfria rundor samt placeringar i både nationella och internationella starter. Det närmsta målet är att få stabila rundor i Msv och kvala till SM.


Ellen Åkesson Sverrhag

Jag heter Ellen och jag är 15 år och min ponny Stripe Lady är en 
10- årig C-ponny från Irland. Lady, som hon kallas, älskar att hoppa och vi har även tränat en del terräng vilket vi båda tycker är jättekul. Vi har tävlat i hoppning under 2018 upp till LC+ . Under 2018 har vi även debuterat i dressyr. Vårt mål under 2019 är att debutera i LB och rida det med goda resultat.

Sophie Karpe 

Jag heter Sophie Karpe och har en SWB valack född 2012 efter Cabachon - Everest Elton som heter BenTen T. Efter ca 10 års uppehåll från tävling och träning så köpte jag Benny sommaren 2018 och har under det året hoppat några 120-hoppningar. Benny är ung men har redan erfarenhet både från Falsterbo och Elmia så det känns tryggt för mig som hans nya ryttarinna. 2019 ser vi fram emot och hoppas på fina resultat ute på tävlingsbanorna. 


Nelly Anderberg

Nelly Anderberg heter jag och min ponny Ballinaclogh Soxs och jag är jämngamla - vi fyller båda 14 år 2019! Vi bor på gård i Allerum där vi har fyra boxar. Soxs kom till oss i september 2016 och nu har vi lärt känna varandra bra. Början av 2018 var Soxs skadad och innan det blev konstaterat att han hade fel sadel och en låsning i ryggen tog det första delen av 2018. Nu är han helt ok och vi har nått fina resultat tillsammans. Roligaste meeting för oss var Varberg och Borås där vi var många tävlingskompisar. Stolt över våra resultat på flera tävlingar - roligast var tredje platsen i Skånska Mästerskapen. Vi har inte hoppat vår första MSV B - det är mitt närmsta mål, men först mjukstartar vi året på Helsingborgs Fätrittklubb efter lite vintervila! Ser fram emot tävlingsåret och hoppas att vi ska kunna hoppa lag med Hittarp i Allsvenskan.

Maja Paulsson

Mitt namn är Maja Paulsson och jag är 15 år gammal (-03) och under 2018 så tävlade jag en ponny som heter Gateau Hello Dolly som är en D-ponny, sto född 2011. Hon har nu åkt tillbaka till sin ägare på Irland, men vi tävlade LA+ med fina resultat, rundor och till och med några vinster. Samtidigt så tävlade jag min egen D-ponny Cullintra Fabulous som är ett sto född 2010 och förra året så tävlade och debuterade vi både LA och LA+. 2019 är vårt mål att debutera MsvA och få stabila rundor där. Jag har även en storhäst som heter Quick Quality SWB som också är ett sto född 2010 och som jag har satt igång hösten -18 och som nu ska ut och tävla.Vi gjorde vår första start i december -18 och var felfria, så det ser bra ut inför 2019. Mina egna mål detta året är att utveckla mig själv mer inom dressyren och lägga lite mer krut på markarbetet.


 Lisa Brechter

 Mitt namn är Lisa Brechter och jag fyller 16 det här året. Jag har två fantastiska D-ponnyer, Smulans Clown (valack e. Flyinge artist) och Queen’s Wild Chervil ”Vilda” (sto e. Minotauros RP 114). Vilda är min nuvarande tävlingsponny som jag haft i 2 år. Tillsammans har vi flertal placeringar upp till 1.05 hoppning. Gällande Clown fyller han 29 i maj och njuter nu av sin pension. Jag tränar regelbundet både hoppning och dressyr. Min målsättning med Vilda är att vi ska utvecklas till högre höjder. 


 Filippa Olsheden

Jag heter Filippa Olsheden och är 15 år gammal. Jag har två egna ponnyer. Den ena heter Mandus och han är en New Forest, valack född 2012. Sedan har jag min nya D-ponny som heter Breitling. Han är en tysk ridponny född 2001. Från att ha varit mest intresserad av att rida dressyr har jag nu blivit mer taggad på hoppning. Mitt mål 2019 är att få mer rutin på tävlingsbanorna med hjälp av min nya ponny. 


 Isac Hellborg

Isac Hellborg heter jag och min fina häst heter Cointreau Bol men kallas för Chloe! Chloe blir 8 år nu 2019! Jag fyller 18 år i år. Jag har haft två ponnies innan Chloe, henne köpte jag för snart ett år sedan! Jag har tävlat för Hittarp i två år. Chloe är efter Cabahcon-Cortez. Ett sto som är snäll men medveten om att hon är snygg, vill gärna bestämma en del själv! Mitt mål 2019 är att fortsätta att utvecklas som ryttare och då framförallt i hoppningen, som jag brinner mest för. Vill också gärna representera Hittarp i allsvenskan för storhäst, till hösten! Att vara en i laget, med den sammanhållningen vi har i Hittarp, är en riktigt rolig upplevelse! Vi är laget som aldrig tappar taget! 2018 gick det jättebra för oss i storhästlaget, vi vann vår zon! 


Milla Blomqvist

Jag heter Milla Blomqvist och är 9 år. Jag har en B-ponny som är precis lika gammal som jag själv och han kallas Gadden. Jag har inte haft honom särskilt länge så vi håller fortfarande på att lära känna varandra. Dressyr är vår tävlingsinriktning, men vi älskar att hoppa också, ja vi tycker om att göra allt tillsammans! Just nu laddar vi med våra tränare för tävlingsdebut ihop i början av året. Det känns jättespännande! Vårt mål i år är Div II laget i dressyr och sen vill jag och Gadden hela vägen till SM såklart. 

Gabriella Lundgren Sköld

Jag heter Gabriella Lundgren Sköld, jag är 18 år gammal och går i trean på gymnasiet. Jag har en 15-årig D-ponny vid namn Miami och hon har varit i min ägo sedan 2012. Miami är en otroligt snäll, modig och positiv ponny med en förkärlek för hoppning. Detta året är planen att komma ut på lite tävlingar och att bara ha kul!


Ingrid Kesten

Mitt namn är Ingrid Kesten och jag fyller 16 detta året. Jag har en d-ponny som jag köpte i slutet på maj 2018 från Tyskland. Savanna som min ponny heter är ett sto född 2008. I nuläget tävlar jag upp till LC med henne och samlar erfarenhet och rutin. Mitt mål under 2019 är att tävla regelbundet och att debutera LB och forsätta lära känna varandra.


Ellen Holmgren

 Ellen Holmgren heter jag och jag fyller 17 detta året. Jag har en fantastiskt ponny som heter Free Skyline, honom köpte vi sommaren 2017. Under 2018 har vi haft en del motgångar, därför hoppas vi på att 2019 kommer bli vårt år! Målen där är att både utvecklas i min ridning men även att vi tillsammans ska klättra i klasserna och få fina stabila rundor. 


Alice Nordstöm

Mitt namn är Alice Nordström, jag är en tjej på snart 14 år, och jag har ridit i 7 år då jag började på Hittarps ridskola. I september 2018 fick jag hem min hyrhäst, som heter Gullabos Henkel (Henke). Henke är en snäll 15 årig valack, som är matglad men också en kelig ponny och en läromästare som ska lära mig nya saker. Under 2018 har vi bara tränat och försökt lära känna varandra. Mitt mål med 2019 är att få rutin på tävlingsbanorna, komma ut och tävla och ha roligt med Henke.


 

Alice Järnum

Jag heter Alice Järnum och är snart 14 år. Jag har ridit sedan jag var 5 år och älskar det! Jag jobbar som fadder på torsdagar och tycker det är jätteroligt! Jag är medryttare på Ellen Holmgrens häst (Free Skyline) två dagar i veckan och tycker det är jättebra för min utveckling inom ridningen. Från och med vårterminen 2019 går jag på Momentum skolan i Helsingborg med ridprofil. 2018 tog jag mitt egna gröna kort, så 2019 ser jag fram emot att tävla mer!


 

Uppdaterad: 03 JAN 2019 08:18 Skribent: Maria Åkesson
E-post: Adressen Gömd

     #VIARHIRK 

#HIRKUNGDOMS
SEKTIONEN
 


 

DET ÄR VI SOM ÄR HITTARPS LICENSRYTTARE!

På Hittarps Ridklubb har vi många duktiga licensryttare som representerar klubben vid olika tävlingar. Här kan du läsa en kort presentation om vilka vi är!

 


OLYCKSFALLS-
FÖRSÄKRING
FÖR MEDLEMMAR

Via ditt medlemskap i Hittarps Ridklupp omfattas du av en olycksfallsförsäkring.


 

 

Postadress:
Hittarps RK - Ridsport
Hittarpsvägen 1
25482 Helsingborg

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: info@hittarpsridklub...

Se all info