Hoppa till sidans innehåll

Tränare Sophie Karpe


Sophie Karpe, Hittarps egen superstar, som efter en lång internationell karriär både på ponny och häst nu ser till att nya stjärnor föds!

Sophie och hennes hästar har varit stationerade både hos John Whitaker i England och Rolf Göran Bengtsson i Tyskland. En fantastisk häst som Sophie red var Calover, som var 3:e placerad som 7 åring i Falsterbo och som 8 åring gick Göteborg Grand Prix i Scandinavium efter Grand Prix placeringar både i Borås och Kungsbacka.

På bilden ovan ses Sophie med Tiara.

Med outtröttligt tålamod, humor och fantastisk kompetens coachar hon med stort engagemang våra hoppryttare mot nya mål, oavsett på vilken nivå de befinner sig. Vi känner oss oerhört priviligerade att få ha Sophie som tränare!

Sophie har en herrans massa medaljer och placeringar, så därför har vi i tävlingssektionen bett henne att skriva ihop en liten presenation som kommer här:


Jag är uppvuxen på Nygård utanför Höganäs och blev i princip uppslängd på en ponny utan ens tagit mina första egna steg. Det var min farmor och farfar som byggde gården där de hade lantbruk och welshponnyuppfödning. Jag fick min första C ponny Any Triss av min farfar Karl-Erik direkt när jag föddes. 

Min pappa Lasse var lantbrukare och tävlingsryttare, han tävlade svår hoppning och bland annat i Falsterbo. Min mamma Ina är utbildad ridinstruktör på Strömsholm och flyttade ner till Skåne som ridlärare på HFRK. Mamma har även hon ridit svår hoppning, dressyr och fälttävlan samt utbildat mängde av elever till landslagsnivå. 

Jag red mitt första SM när jag var 10 år gammal på B-ponny hingsten King CO på honom red jag även DM i fältävlan och NM i ponny galopp. 

På Irländska C ponnyn Grallagh Grey började mina största framgångar. 

Vi var vinstrikaste ekipage i Sverige 3 år på rad i alla kategorier. Med ”Ella” vann jag två SM guld, Svenskt ponny Derby och två NM silver. Ella var tvåa i Prins Carl Philips pris i Globen. Vi vann även höjdhoppningen på Strömsholm där vi hoppade 155 cm. 

På svenskfödda C ponnyn Tiara vann jag Caran Cup finalen i MSVA i Varberg och ett SM guld i lag och ett SM brons individuellt.

På Irländska D ponnyn Three Stars så vann jag även med henne Caran Cup finalen i Varberg, var trea i svenskt ponny Derby , tog brons på SM och lagbrons på EM i Frankrike. Three Stars var placerad i 13 internationella Grand Prix klasser. D ponnyerna Born Spicy och Bookmaker var båda placerade i internationella Grand Prix klasser.

Med storhästen GRC.Magitza red jag som junior hem ett lagbrons i SM på Strömsholm.

Vidare var jag tvåa med Little Arrows i Agria Junior Cup finalen på Elmia. 

Hästen Lucky Car Joter vann SM guld inomhus och SM brons utomhus samt ett SM guld i lag. Vi deltog även i Sveriges EM lag i Ungern och hade placeringar i internationell 155 hoppning. 

Med hingsten Acacio red jag unghäst VM i Zangersheide i Belgien samtidigt som jag hade min 7 åring Calover och 6 åring Rising Star uttagna till unghäst VM samma år.

Calover var 3:dje placerad som 7 åring i Falsterbo och som 8 åring gick han Göteborg Grand Prix i Scandinavium efter Grand Prix placeringar både i Borås och Kungsbacka. Med hästarna Calover, May Day och Oxford red jag flera stora internationella tävlingar med många placeringar.  Under denna tiden var jag stationerad och tränade/jobbade både hos Rolf-Göran Bengtsson/Bo Kristoffersen i Tyskland samt hos John Whitaker i England vilket var otroligt lärorikt. 

Jag har alltid varit mån om att träna hårt och att ha en bra plan för mina hästar samt ett bra team runtomkring mig. Det är så mycket som krävs för att lyckas och jag vet vad framgångar respektive motgångar innebär. Jag brinner otroligt mycket för att hjälpa ungdomarna och deras hästar att få ihop helheten för att i slutändan lyckas på tävlingsbanan. Det är inte bara hoppningen i sig utan likväl markarbete, veterinär, foder samt inte minst att hantera den mentala biten. Flera pusselbitar ska falla på plats och det är det som är så oroligt roligt med denna sporten. Vi ses på banan!

 

Kram Sophie 

 

 

 

Sophie och Calover
Sophie och Grallagh Grey
Sophie och King CO
Sophie och Ricardo
Sophie och Snow Prince
Sophie på Tiara     #VIARHIRK 

#HIRKUNGDOMS
SEKTIONEN
 


 

DET ÄR VI SOM ÄR HITTARPS LICENSRYTTARE!

På Hittarps Ridklubb har vi många duktiga licensryttare som representerar klubben vid olika tävlingar. Här kan du läsa en kort presentation om vilka vi är!

 


OLYCKSFALLS-
FÖRSÄKRING
FÖR MEDLEMMAR

Via ditt medlemskap i Hittarps Ridklupp omfattas du av en olycksfallsförsäkring.


 

 

Postadress:
Hittarps RK - Ridsport
Hittarpsvägen 1
25482 Helsingborg

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: info@hittarpsridklub...

Se all info