Hoppa till sidans innehåll

Terminsinformation


Varmt välkommen till oss på Hittarps Ridklubb!

För att på bästa sätt förbereda dig för terminsstarten så är det viktigt att du läser igenom nedanstående information!

Viktgränser

Vi är måna om att våra fyrbenta vänner rids under bästa förutsättningar vilket innebär att vi har viktgränser på respekive ponny, något som rekommenderas av vår veterinär och Ridsportförbund. Varje ponny kan bära ca 15% av sin vikt och vår största ponny kan bära en maxvikt på 75kg. Kika på boxdörren så ser du hur mycket respektive ponny kan bära. 
 

LITE PRAKTISK INFORMATION

En hjälpande hand

Du som förälder förväntas hjälpa ditt barn tills de klarar av att själva göra iordning hästen före och efter lektion samt kan rida själva utan att någon leder hästen. Känner du dig osäker kan du få stöd av våra faddrar som finns tillgängliga i stallet. Ta gärna på oömma kläder så att du kan vara med i stallet.

När barn och ungdomar rider själva går det utmärkt att stå vid sidan om och titta på. Tänk bara på att hålla en låg ljudnivå och att låta ridläraren leda lektionen. Har du funderingar är du varmt välkommen att prata med ridläraren före eller efter lektionen.

Tider

En lektion varar i en timma då ca 45 minuter är ridning (inkluderar inte iordningställande av hästen). Tänk på att komma i god tid innan din lektion börjar så att du i lugn och ro hinner göra iordning din häst för ridning (rykta och sadla). Om du kommer försent kan vi av säkerhetsskäl inte garantera att du kan vara med på lektionen.

Frånvaro

För att slippa fördröjning av lektion eller ha väntande hästar som inte skall gå är det viktigt att du i god tid hör av dig om ditt barn är sjukt eller av någon annan anledning inte kan vara med på lektionen. Enklaste sättet att meddela frånvaro är via sms på stallmobilen (nr hittar du här)

Tyvärr så har vi inte möjlighet att erbjuda att rida igen missade lektioner. Skulle något inträffa som gör att du missar flera lektioner i rad pga av sjukdom så prata med någon av ridlärarna.

Säkerhet framför allt

Hästar är stora och härligt levande djur. Därför är säkerheten oerhört viktig. Detta gäller överallt inom ridskolans område såsom stall, ridbanor och hagar. Här är några av de viktigaste sakerna du bör tänka på:

  • Är du 18 år eller yngre har du ALLTID hjälm på dig när du hanterar hästen och oavsett ålder är det hjälm på som gäller vid ridning (vi har ett begränsat antal hjälmar för utlåning). Detta gäller även om du har med dig syskon, kompisar etc.
  • Hästar som görs iordning skall vara uppbundna.
  • Använd alltid säkerhetsväst när du rider (vi har ett begränsat antal för utlåning).
  • Använd skor eller stövlar med liten klack när du rider.
  • Undvik löst hängande kläder som tex halsdukar.
  • Rör dig alltid lugnt och prata tyst - det gäller både dig som rider och du som tittar på.

Har du funderingar eller känner dig osäker så tveka inte att prata med ridläraren eller någon av våra faddrar.

Ute eller inne

Vi försöker alltid att rida ute så mycket som möjligt, så tänk på att ha kläder efter väder. När det blir regn- och vinterrusk rider vi såklart i ridhuset (men tänk på att ridhus är som kylskåp så varma kläder behövs här också!).

Allmän trivsel

Vi är en helt rökfri anläggning för ökad trivsel och minimerad brandrisk. Hundar är välkomna och ska vara kopplade samt hållas under strikt uppsikt. Vi ser också att du lämnar din hund utanför stallet, ridhuset och klubbstugan.

Kanske viktigast av allt - Vi är här på Hittarps Ridskola för att lära, utvecklas och ha fantastiskt roligt tillsammans och med våra älskade hästar. Vi är schyssta och hjälpsamma mot varandra, vilket betyder att vi lämnar ingen utanför och alltid bemöter varandra på ett vänligt sätt!

Varmt välkommen till oss!

 

 

 

 

 

Uppdaterad: 14 MAR 2018 11:50 Skribent: AK Johannesson
E-post: This is a mailto link

     #VIARHIRK 

#HIRKUNGDOMS
SEKTIONEN
 


 

DET ÄR VI SOM ÄR HITTARPS LICENSRYTTARE!

På Hittarps Ridklubb har vi många duktiga licensryttare som representerar klubben vid olika tävlingar. Här kan du läsa en kort presentation om vilka vi är!

 


OLYCKSFALLS-
FÖRSÄKRING
FÖR MEDLEMMAR

Via ditt medlemskap i Hittarps Ridklupp omfattas du av en olycksfallsförsäkring.


 

 

Postadress:
Hittarps RK - Ridsport
Hittarpsvägen 1
25482 Helsingborg

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: info@hittarpsridklub...

Se all info