Hoppa till sidans innehåll

T A C K !

27 APR 2020 13:46
Nu känner vi oss lite extra stolta och vill ödmjukt dela med oss!
  • Uppdaterad: 27 APR 2020 13:46

När världen är upp och ned så kämpar vi här på Hittarps Ridklubb vidare för att anpassa oss till de begränsningar vi nu möter i samhället. Vi är en liten klubb med ca 300 medlemmar och vår drivkraft är att fortsätta erbjuda samvaro med dem vi älskar – våra hästar 🐴!

Precis som alla andra tvingades vi göra förändringar och ett första steg var att begränsa antalet människor i stallet men också antalet åskådare på våra lektioner. Vi saknar alla mor- och farföräldrar men inser att livet inte är som vanligt nu och att vi måste vara extra rädda om varandra.

Sorgligt nog har vi även tvingats ställa in och skjuta upp tävlingar och läger plus ett antal skojiga aktiviteter som gör att vi kan hänga lite extra med varandra och våra hästar.

Men har Hittarps Ridklubb gett upp?

Absolut inte! Vi har istället flyttat ut i friska luften och aldrig har vi startat våren så tidigt med så många uteritter som i år. Vi har tagit oss ut i skogen och gjort härliga turer ned till stranden. Både elever och föräldrar har stöttat oss och visat en fantastisk förståelse för att saker och ting helt enkelt måste göras på ett annat sätt i dessa tider.

Men lite extra stolta är vi ändå för hur vi löste vecka 17 då det stod det teori på schemat…

Teori innebär att vi samlas runt våra hästar och står tätt ihop för att lära oss mer om hästars skötsel, utseende och hur man blir en bättre ryttare. Vi hade planerat ett antal teorilektioner och clinics (en typ av kurs eller seminarier där någon som är extra duktig delar med sig av sin sitt kunnande) för att öka kunskap och gemenskapen mellan olika nivåer och hos alla våra elever. Ett härligt och utvecklande häng helt enkelt.

Vecka 15 stod det klart att vi inte kunde samlas på det här sättet på grund av rådande restriktioner från myndigheter och Ridsportförbund.

Här kunde historien ha tagit slut...

Men tack vare den starka vi ❤️känslan, en ungdomssektion med makalöst driv och ett FANTASTISKT engagemang hos faddrar och ridlärare så blev lösningen - HIRK goes Youtube!!

Snabbt skickades det ut en förfrågan via fadderchatten och inom några minuter så hade det samlats ett 10-tal hjälpredor som var villiga att hugga i och lära ut på ett nytt sätt.  Med Hästkunskapssajten som stöd bestämdes olika teman som våra barn och ungdomar skulle få lära sig under teoriveckan och redan dagen därpå startade inspelningarna!

Det var mycket som skulle hinnas med – det skapades manus, genomgång av scener och snabbträning med nyblivna skådespelare. Det skulle inte bara filmas utan även klippas, laddas upp och skickas ut länkar. Det blev några heldagar med högt tempot men oj vilken glädje och så många skratt! Det blev en och annan bloopers innan vi hade fått med allt…

Vecka 16 var allt klart och uppladdat till Youtube. Alla ridgrupper fick information om just sina videos inklusive extra material där verksamhetschefen Pia och ridläraren Louise blev intervjuade av våra filmstjärnor 🎬

Vilken succé!!!

Våra teorivideoer har inte bara spridit kunskap utan även mycket glädje och vi har fått massor av beröm från våra medlemmar, både elever och föräldrar. Det ordnade sig och trots den oro många av oss känner så lyckades vi i Hittarps ridklubb stärka vår härliga vi ❤️känsla.

Redan nu har vår ungdomssektion planerat in att en föräldrakurs via Youtube med praktiska prover i stallet och ett fint diplom som avslutning 🏅

Hälsningar från alla oss som kämpar vidare på Hittarps Ridklubb - TACK ❤️till alla er som fortsätter att stötta oss!

PS. Vi säger också stort T A C K till Sabina Husak som skapade en sida som gjorde det mycket lättare (och snyggare🤩) att läsa och ta in ny kunskap!

HÄR HITTAR DU SIDAN!

Skribent: Anna-Karin Johannesson
Epost: Adressen Gömd

     #VIARHIRK 

#HIRKUNGDOMS
SEKTIONEN
 


 

DET ÄR VI SOM ÄR HITTARPS LICENSRYTTARE!

På Hittarps Ridklubb har vi många duktiga licensryttare som representerar klubben vid olika tävlingar. Här kan du läsa en kort presentation om vilka vi är!

 


OLYCKSFALLS-
FÖRSÄKRING
FÖR MEDLEMMAR

Via ditt medlemskap i Hittarps Ridklupp omfattas du av en olycksfallsförsäkring.


 

 

Postadress:
Hittarps RK - Ridsport
Hittarpsvägen 1
25482 Helsingborg

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info